Υλικά
Υλικά
1 μεγάλη τορτίγια
6 γαρίδες (Νο 3)
4 πιπεριές χαλαπένιο
50 γρ. μανιτάρια σιιτάκε
100 ml σόγια ουασάμπι
Γιαπωνέζικο ουασάμπι (ποσότητα ανάλογη με το πόσο καυτερή τη θέλουμε)
50 γρ. μοτσαρέλα
30 ml σάκε
1 σκελίδα σκόρδο
30 ml σπορέλαιο
20 γρ. ζάχαρη από φοίνικα
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και την τσίλι πιπεριά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν η σόγια, το σάκε, η ζάχαρη, η τσίλι πιπεριά και το σκόρδο, για 5 λεπτά.
Διαλύουμε το ουασάμπι.
Σε κρύο νερό βάζουμε τα μανιτάρια να μουλιάσουν για 20 λεπτά.
Σοτάρουμε στο γουόκ (ή σε βαθύ τηγάνι) σε σπορέλαιο τις γαρίδες, τα μανιτάρια, τις πιπεριές (μπορούμε να βάλουμε και άλλα λαχανικά).
Στη συνέχεια, σβήνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
Στρώνουμε το μίγμα πάνω στην τορτίγια, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε φούρνο για 5 λεπτά (180 °C).
Στιλ: Μεξικο-ανατολίτικο fusion