Υλικά
Υλικά
100 γρ. μαριναρισμένος σολομός
1 μεγάλη αραβική πίτα
1 μάνγκο
100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκο άνηθο
Φρέσκος χυμός λεμονιού
Βινεγκρέτ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. ξίδι
1/3 κ.γλ. ζάχαρη
1/3 κ.γλ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, άνηθο
Παρασκευή
Αναμιγνύουμε στο τυρί το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) και το φρέσκο άνηθο.
Με αυτήν την κρέμα κάνουμε μια ελαφριά επάλειψη στην πίτα.
Κόβουμε το μάνγκο σε φέτες και το στρώνουμε πάνω στην κρέμα.
Ψήνουμε για 5 λεπτά σε δυνατό φούρνο (200 C).
Πριν σερβίρουμε, στρώνουμε τις φέτες του σολομού σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
Προαιρετικά, ενισχύουμε τη γεύση ραντίζοντας με βινεγκρέτ άνηθου (τη φτιάχνουμε χτυπώντας όλα τα υλικά της).
Στιλ: Τολμηρή, μοντέρνα γεύση