Follow us

Πίτσα με πικάντικο σαλάμι, κόκκινη κολοκύθα και μαϊντανό / Πίτσα με καπνιστό σολομό και μασκαρπόνε

Δύση συναντάει την ανατολή στις εκπληκτικές μαγειρικές συνθέσεις του σουπερ σταρ της Αυστραλέζικης κουζίνας NeII Perry. Μύηση στα μυστικά του Fusion σε ανοικτή γραμμή με τις μαρμίτες του «Rockpool» του καλύτερου εστιατόριου του Σίδνεϊ.

Πίτσα με πικάντικο σαλάμι, κόκκινη κολοκύθα και μαϊντανό / Πίτσα με καπνιστό σολομό και μασκαρπόνε

Υλικά

Υλικά (για 5 κομμάτια 12 εκ.)

Για τη ζύμη

1,5 κιλό κοσκινισμένο αλεύρι

2 κ.σ. αλάτι

3 κ.σ. μέλι

500 ml νερό

30 γρ. μαγιά

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Για τη σάλτσα ντομάτας

500 γρ. ντομάτες τεμαχισμένες

200 ml ελαιόλαδο

200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες


Παρελκόμενα Α

Πολύ λεπτοκομμένες φέτες από πικάντικο σαλάμι

Μερικοί κύβοι κόκκινης κολοκύθας, ψημένοι

Τυρί φοντίνα

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι


Παρελκόμενα Β

Ελαφρά καπνισμένος σολομός

«Mασκαρπόνε (κρεμμύδι-τυρί)

Xυμός λεμονιού

Pόκα

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Παρασκευή

Ζύμη
Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε το νερό με το μέλι και ζεσταίνουμε στους 37·C.

Προσθέτουμε τη μαγιά στο νερό, τρίβοντάς την.

Ανοίγουμε ένα «πηγάδι» στο κέντρο του αλευριού.

Όταν η ζύμη αρχίσει να αφρίζει (σε 10 λεπτά περίπου), ρίχνουμε το νερόμελο και το ελαιόλαδο στο «πηγάδι».

Τα ανακατεύουμε καλά και όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα, τα βάζουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα πλάθουμε για 8 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια δυνατή, ελαστική ζύμη.

Ξαναβάζουμε τη ζύμη στο μπολ, τη σκεπάζουμε και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα (να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί).

Τότε είναι έτοιμη για χρήση.

Σάλτσα ντομάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180·C.

Βάζουμε μέσα τις ντομάτες για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά τις περνάμε από το μύλο του πουρέ.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε περίπου 1 φλιτζάνι λάδι, μετά την ντομάτα και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.

Τελικό στάδιο για την πίτσα με σαλάμι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200·C.

Ανοίγουμε τη βάση της ζύμης.

Ρίχνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε από πάνω τους την κολοκύθα και το σαλάμι.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη φοντίνα και ψήνουμε την πίτσα μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινίσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαϊντανό με λεμόνι, λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε αυτή τη σαλάτα πάνω στην πίτσα και σερβίρουμε.

Τελικό στάδιο για την πίτσα με καπνιστό σολομό
Απλώνουμε πάνω στη βάση της πίτσας λίγη σάλτσα ντομάτα και τη βάζουμε στο φούρνο.

Όταν ροδοκοκκινίσει τη βγάζουμε και βάζουμε πάνω της σολομό και ρόκα.

Ρίχνουμε λίγο λεμόνι στο μασκαρπόνε απλώνουμε την ποσότητα που θέλουμε στην πίτσα- περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

(Προσοχή: Για να κάνουμε μια καλή πίτσα, δεν χρειάζεται να την πήξουμε στα υλικά.

Χρειάζεται μέτρο).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.