Follow us

Πουτίγκες με χουρμά και φιστίκια πεκάν

Από παιδί της πόλης, φανατικός της φύσης και της υγιεινής ζωής. Ο πολύς Sting βρήκε σε μια φάρμα την Εδέμ του. Ασκώντας τη βιοκαλλιέργεια και την οργανική κτηνοτροφία, ζει πλέον , μαζί με τη σύζυγο του Τrudie Styler και τα τρία παιδιά τους μια «Brand new day». Ιδού εννέα αγαπημένες συνταγές του Stιng κατευθείαν από την κουζίνα του Lake House στο τραπέζι σας.

Πουτίγκες με χουρμά και φιστίκια πεκάν

Υλικά

Υλικά (για 12 κομμάτια)

Γέμιση

1 μεγάλη γλυκοπατάτα (περίπου 350 γρ.)

1/2 κ.γλ. κανέλα

9 1/2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1 φλιτζ. ζεστό νερό

1 φλιτζ. ξεροί χουρμάδες, Ψιλοκομμένοι

3 1/2 κ.σ. στιγμιαίος καφές

2 1/2 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας

1 κ.γλ. μαγειρική σόδα

1 κ.γλ. αλάτι

7 κ.σ. σκούρα ζάχαρη

2 αβγά μεγάλα, ελαφρώς χτυπημένα

2 φλιτζ. αλεύρι

2 κ.γλ. μπέικιν πάoυvτερ


Σος πεκάν

1 φλιτζ. σκούρα ζάχαρη

6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

3 κ.σ. διπλή κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζ. φιστίκια πεκάν, ανάλατα και κοπανισμένα

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Πλένουμε την πατάτα, την «τσιμπάμε» με ένα πιρούνι και την ψήνουμε για 1 περίπου ώρα στους 150°C, τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο.

Μόλις ψηθεί και κρυώσει λίγο, την ξεφλουδίζουμε και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.

Παίρνουμε 2/3 του φλιτζανιού γλυκοπατάτα.

Πασπαλίζουμε την πατάτα με την κανέλα και ανακατεύουμε.



Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε το ζεστό νερό με τον καφέ, τους χουρμάδες, τη βανίλια, το αλάτι και την σόδα.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα λείο και ανάλαφρο μίγμα.

Προσθέτουμε διαδοχικά τα αβγά και συνετίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο με το αλεύρι, και μετά το μίγμα της γλυκοπατάτας.

Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε και το μίγμα με τους χουρμάδες.



Σχηματίζουμε 12 πουτίγκες και τις ψήνουμε για 20 λεπτά στους 150°C σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο.

Βγάζουμε τις πουτίγκες από το φούρνο και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.

Εν συνεχεία, τις βάζουμε σε μια πιατέλα, τοποθετώντας την τραγανή τους πλευρά στην πάνω μεριά.

Περιχύνουμε με τη ζεστή σος και σερβίρουμε αμέσως.



Σος πεκάν
Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, την κρέμα και τα φιστίκια.

Τα αφήνουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έως ότου λιώσει η ζάχαρη.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.