Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. καπνιστό ξιφία, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
200 γρ. σπαγκέτι
2 αβγά (τους κρόκους)
50 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. παρμεζάνα
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο μοσχοκάρυδο
200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Παρασκευή
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε το τυρί.
Σοτάρουμε το μπέικον και όταν ψηθεί, προσθέτουμε τα μακαρόνια.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας καλά.
Τοποθετούμε την καρμπονάρα σε μια τετράγωνη φόρμα και την παγώνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
Όταν παγώσει η καρμπονάρα, την κόβουμε σε τέσσερα τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε πάνω από κάθε κομμάτι το καρπάτσιο ξιφία.
Βάζουμε πάνω από τον ξιφία ένα κουταλάκι του γλυκού τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τελειώνουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Η καρμπονάρα από τη φύση της πρέπει να είναι ζεστή, όμως εδώ παίρνει τη μορφή μιας πεντανόστιμης τερίνας, που συνδυάζεται ιδανικά με τον καπνιστό ξιφία.