Follow us

Φρέσκες ταλιατέλες λευκού κρασιού με πέστο βασιλικού, φασολάκια και χτένια, από τον σεφ Δημήτρη Καραγιάννη

H pasta δεν είναι απλώς ένα πασπαρτού υλικό, αλλά ένα επίπεδο γευστικής έκφρασης που μιλάει σε όλες τις γλώσσες, όπως η τέχνη. Ζητήσαμε από τρεις pasta chefs, τον Δημήτρη Καραγιάννη (Boschetto), τον Έκτορα Μποτρίνι (Etrusco) και τον Μίλτο Κιούκα (Piazza Mela), να μας δώσουν –σε δική τους σύνθεση– δύο συνταγές: μία καθημερινή, αλλά αποδοσμένη con gusto, και μία πιο δημιουργική εκδοχή, που χρήζει... επισήμου ενδύματος.

Φρέσκες ταλιατέλες λευκού κρασιού με πέστο βασιλικού, φασολάκια και χτένια, από τον σεφ Δημήτρη Καραγιάννη

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Ταλιατέλες

400 γρ. αλεύρι

5 αβγά

1 πρέζα αλάτι

1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

20 γρ. ελαιόλαδο


Πέστο

3 γεμάτα φλιτζ. (180 γρ.) φύλλα βασιλικού

3 σκ. σκόρδο

30 γρ. κουκουνάρι

50 γρ. παρμεζάνα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. φασολάκια φρέσκα-βρασμένα και ψιλοκομμένα

50 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια

1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί

Παρασκευή

Ανακατεύουμε τα υλικά των ζυμαρικών και πλάθουμε μια ελαστική ζύμη, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Την ανοίγουμε, τη διπλώνουμε σε ένα ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λεπτές ταλιατέλες.



Σε ένα μεγάλο γουδί, χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό.

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για 2-3 λεπτά, δοκιμάζοντάς τες για να βλέπουμε πότε είναι έτοιμες, δηλαδή να είναι μεν βρασμένες, αλλά να τις αισθάνεται κανείς στο δόντι.

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα χτένια, τα αλατίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε το κρασί να μειωθεί στο μισό.

Προσθέτουμε το πέστο.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ανάλαφρα τις ταλιατέλες.

Γαρνίρουμε με τα φασολάκια και τις πατάτες.


Η pasta έχει τη χάρη της, είτε φρέσκια είτε secca.

Η φρέσκια όμως είναι πιο γοητευτική, ιδιαίτερα όταν έχει ζυμωθεί σπιρτόζικα με λευκό κρασί.


Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.