Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Ταλιατέλες
400 γρ. αλεύρι
5 αβγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
20 γρ. ελαιόλαδο
Πέστο
3 γεμάτα φλιτζ. (180 γρ.) φύλλα βασιλικού
3 σκ. σκόρδο
30 γρ. κουκουνάρι
50 γρ. παρμεζάνα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. φασολάκια φρέσκα-βρασμένα και ψιλοκομμένα
50 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια
1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί
Παρασκευή
Ανακατεύουμε τα υλικά των ζυμαρικών και πλάθουμε μια ελαστική ζύμη, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Την ανοίγουμε, τη διπλώνουμε σε ένα ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λεπτές ταλιατέλες.
Σε ένα μεγάλο γουδί, χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, ελάχιστο νερό.
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για 2-3 λεπτά, δοκιμάζοντάς τες για να βλέπουμε πότε είναι έτοιμες, δηλαδή να είναι μεν βρασμένες, αλλά να τις αισθάνεται κανείς στο δόντι.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα χτένια, τα αλατίζουμε και τα σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το κρασί να μειωθεί στο μισό.
Προσθέτουμε το πέστο.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ανάλαφρα τις ταλιατέλες.
Γαρνίρουμε με τα φασολάκια και τις πατάτες.
Η pasta έχει τη χάρη της, είτε φρέσκια είτε secca.
Η φρέσκια όμως είναι πιο γοητευτική, ιδιαίτερα όταν έχει ζυμωθεί σπιρτόζικα με λευκό κρασί.