Υλικά
Υλικά
100 γρ. καρότο κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. σέλερι κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
250 ml κόκκινο κρασί
500 ml ζωμός από βοδινό (προτιμητέος ο φρέσκος)
Παρασκευή
Όταν ψηθεί το Sunday roast, βγάλτε το κρέας από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί.
Στο μεταξύ, αφαιρέστε από το ταψί το υπερβάλλον λίπος.
Βάλτε το ταψί στη φωτιά και προσθέστε τα λαχανικά, τα οποία σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
Περιχύστε το κρασί πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά, φροντίζοντας να ενσωματώσετε στο υγρό τα υπολείμματα του ψητού που έχουν κολλήσει στο ταψί.
Αφήστε το κρασί να μειωθεί στο μισό, οπότε προσθέτετε το ζωμό.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Περάστε την gravy από μια μουσλίνα, αλατίστε και πιπερώστε κατά βούλησιν.
Η χώρα που έμαθε τον κόσμο να τρώει βοδινό είναι η Αγγλία.
Ένα αγγλικό Sunday roast φτιαγμένο από Black Angus prime rib είναι μια αξέχαστη εμπειρία.
Ιδού λοιπόν το ιδανικό συνοδευτικό του, μια gravy βασισμένη στην ουσία του ψητού.