Follow us

H ιδανική gravy για roast beef

Η εστιατορική τάση είναι σαφής: η κρεατοφαγία είναι της μόδας. Η νέα φυλή των Μeaters βάζει το κρέας στη σωστή gastro-πολιτική του θέση, καταφε-ρόμενη εναντίον κλασικών λαθών της ταβερνομαθούς κρεατολαγνείας. Πώς θα εντοπίσετε ένα αξιόλογο κομμάτι κρέατος; Πώς θα απολαύσετε το πλέον απαιτητικό εν τη απλότητί του έδεσμα; Με τι θα το συνοδεύσετε; Ανακαλύψτε την gourmet διάσταση μιας αρχέγονης τροφής.

H ιδανική gravy για roast beef

Υλικά

Υλικά

100 γρ. καρότο κομμένο σε κυβάκια

100 γρ. σέλερι κομμένο σε κυβάκια

100 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια

250 ml κόκκινο κρασί

500 ml ζωμός από βοδινό (προτιμητέος ο φρέσκος)

Παρασκευή

Όταν ψηθεί το Sunday roast, βγάλτε το κρέας από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Στο μεταξύ, αφαιρέστε από το ταψί το υπερβάλλον λίπος.

Βάλτε το ταψί στη φωτιά και προσθέστε τα λαχανικά, τα οποία σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.



Περιχύστε το κρασί πάνω από τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά, φροντίζοντας να ενσωματώσετε στο υγρό τα υπολείμματα του ψητού που έχουν κολλήσει στο ταψί.

Αφήστε το κρασί να μειωθεί στο μισό, οπότε προσθέτετε το ζωμό.

Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15 λεπτά.

Περάστε την gravy από μια μουσλίνα, αλατίστε και πιπερώστε κατά βούλησιν.

Η χώρα που έμαθε τον κόσμο να τρώει βοδινό είναι η Αγγλία.

Ένα αγγλικό Sunday roast φτιαγμένο από Black Angus prime rib είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Ιδού λοιπόν το ιδανικό συνοδευτικό του, μια gravy βασισμένη στην ουσία του ψητού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.