Follow us

Γκρατέν με φασολάκια πράσινα

Και να θέλαμε να πιστεύουμε ακόμη στις δίαιτες-«άνοιξε σουσάμι», δεν μπορούμε, αφού το σώμα μας τις απορρίπτει εκ του αποτελέσματος. Αν υπάρχει κάποια συνταγή για να απαλλαγούμε από όλα όσα βαραίνουν το σώμα και τη διάθεση, αυτή είναι: γενναιοδωρία στην ποιότητα και τη γεύση, τσιγκουνιά στις άχαρες θερμίδες. Στο πνεύμα της εποχής, επιλέξαμε πιάτα όλο χάρη και ελαφράδα, που ετοιμάζονται μέχρι να πεις «βουτιά»…

Γκρατέν με φασολάκια πράσινα

Υλικά

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1 κιλό φασολάκια

300 ml ζωμός λαχανικών, αρωματισμένος με πράσο και φινόκιο

4 φέτες ζαμπόν μπούτι πολύ καλής ποιότητας

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

2 μπαλάκια μοτσαρέλα

1 γιαούρτι 2% λιπαρά

2 αυγά ολόκληρα

1/8 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

1/4 κ.γλ. κύμινο

½ κ.γλ. μπούκοβο

Παρασκευή

Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο ζωμό λαχανικών.

Τα στρώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψιλοκόβετε από πάνω το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα.

Χτυπάτε το γιαούρτι με τα αυγά και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το κύμινο και το μπούκοβο.

Περιχύνετε με το μείγμα αυτό τα φασολάκια.

Ψήνετε το γκρατέν σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του, περίπου για 40 λεπτά.

Το σερβίρετε.

Η διαιτητική εκδοχή ενός γκρατέν σε ένα πολύ χορταστικό πιάτο, που μπορεί να σερβιριστεί ως πρώτο ή κυρίως, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να ψηθεί σε αντικολλητικό ταψάκι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.