Follow us

Πιάτο με λαχανικά, κρούστα από πατάτες και άγρια βότανα

Ένα weekend στη Villa Feltrinelli στη λίμνη Garda είναι μοναδική εμπειρία απ’ όλες τις απόψεις. Η πολυτέλεια συνδυασμένη με την άνεση, σε όλο της το μεγαλείο. Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου συνάντησα τον Stefano Baiocco, σεφ του εστιατορίου. Nεαρό, λάτρη των λουλουδιών και της απλότητας στη μαγειρική, με πάθος για τη δουλειά του, πολυποίκιλη εμπειρία και εξαιρετική δυναμική.

Πιάτο με λαχανικά, κρούστα από πατάτες και άγρια βότανα

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

4 baby πατάτες

1 κλωνάρι άγριο μάραθο

2 baby μελιτζάνες

2 κολοκυθάκια

6 μικρά ντοματάκια

1 εσαλότ

1 τεύτλο

2 κόκκινες πατάτες

4 σπαράγγια

1 παντζάρι

1 αγκινάρα Ιερουσαλήμ

12 μπαλάκια αρακά, λίγα φασόλια και μπιζέλια

Μερικά φύλλα από:

Λάπαθο

Αψιθιά

Βασιλικό

Κόκκινο βασιλικό

Βασιλικό λεμονάτο

Κόλιαντρο

Άγριο μάραθο

Μαντζουράνα

Μολόχα

Μέλισσα

Μελισσόχορτο

Ρίγανη

Κινέζικο ραδίκι (μοιάζει με μεγάλο άσπρο καρότο)

Βλαστάρι από ραπανάκι

Βλαστάρι από μπιζέλι

Βaby ρόκα

Αστοιβή

Λάπαθο

Θρούμπι

Μερικά άνθη από τα ακόλουθα άγρια λουλούδια

Σκόρδο

Καλέντουλα

Ανοιξιάτικο κρεμμύδι

Αφροξυλιά

Δενδρολίβανο

Ρόκα

Φασκόμηλο

Μαργαρίτα

Λοβηλία

Παρασκευή

Για την προετοιμασία της κρούστας από πατάτα, πρώτα κόβουμε την πατάτα ορθογώνια και μετά, με τη βοήθεια του κόφτη, την κόβουμε σε πάρα πολύ λεπτά κομμάτια που τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Τα ψήνουμε στους 120°C για περίπου 20 λεπτά και, στη συνέχεια, τα ρολάρουμε γύρω από ένα ανοξείδωτο πλάστη, ώστε να δώσουμε μια μορφή ορθογώνιου κενού σωλήνα.



Το αφήνουμε να στεγνώσει για περίπου μία ώρα στο φούρνο.

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο, χοιρινό λαρδί, λίγο σκόρδο και δεντρολίβανο, και σταδιακά προσθέτουμε όλα τα λαχανικά ανακατεύοντας γρήγορα για να παραμείνουν τραγανά.

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα πιάτο, βάζουμε την κρούστα από πατάτα στο κέντρο του πιάτου και γαρνίρουμε με τα λουλούδια και τα βότανα.


Το piatto dell’ orto είναι σοτέ λαχανικά της εποχής με τραγανά κυβάκια πατάτας, λουλούδια από τον κήπο και φρέσκα αρωματικά.

Κάθε μικρό λουλούδι δημιουργεί τελείως διαφορετικές αισθήσεις και γεύσεις.

Άνθη από σκόρδο, καμφορά, και μαζί φρέσκα αρωματικά, παίζουν ένα ξέφρενο πιγκ πογκ εναλλαγής γεύσεων και αρωμάτων στον ουρανίσκο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.