Follow us

Τσουουάν μούσι (πουτίγκα αυγού)

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Takanori Kitamura, μας μιλάει για τη γευστική κουλτούρα και τα must-see της χώρας του, και μας ανοίγει την πρεσβευτική κατοικία, για να απολαύσουμε την καλύτερη ιαπωνική κουζίνα της πόλης.

Τσουουάν μούσι (πουτίγκα αυγού)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

3 αυγά χτυπημένα

600 c.c. σούπα ξηρού ψαριού

20 c.c. light soya sauce

10 c.c. hon-mirin

4 βρασμένα ξερά φασόλια

5 εκ. χέλι για κάθε μπολ

1 μανιτάρι λευκό (bouton de Paris), κομμένο στα τέσσερα

Παρασκευή

Ζεσταίνετε τη σούπα του αποξηραμένου ψαριού και την αφήνετε να πάρει μια βράση.

Αναμειγνύετε το μιρίν με τη σόγια και το ρίχνετε στο ζωμό, ο οποίος στο μεταξύ έχει συμπυκνωθεί μερικώς.

Εκτός φωτιάς, αναμειγνύετε τα χτυπημένα αυγά με το μείγμα της σούπας.

Βάζετε στα μπολάκια από 1 φασόλι και 1/4 μανιταριού και το χέλι.



Περιχύνετε με το μείγμα της σούπας και βάζετε τα κύπελλα σκεπασμένα σε σκεύος μπεν-μαρί ή σε κατσαρόλα ατμού και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατό ατμό για 2 λεπτά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε στον ατμό για 12-15 λεπτά μέχρι να βγει διάφανος ο ζωμός, αν τρυπήσετε την πουτίγκα με ένα καλαμάκι.



Σημ.: Αν το ψήσετε στο φούρνο, θα χρειαστείτε 20-25 λεπτά το φούρνο προθερμασμένο στους 220°C, και στη συνέχεια θα τον μειώσετε στους 180°C.

Το απόλυτο comfort food της ιαπωνέζικης κουζίνας.

Η απαλή και καταπραϋντική του γεύση το κάνει πολύ δημοφιλές.

Σερβίρεται στις παραδοσιακές κούπες με το καπάκι, οι οποίες επιτρέπουν να μαγειρευτεί στον ατμό.

Η θέση της στο μενού, μετά τα ωμά σούσι, αποσκοπεί στο να μειώσει τη γευστική ένταση με τη λεία απαλή υφή της, χωρίς να «ξενερώσει», αφού περιέχει χέλι, το οποίο δεν γίνεται να σε αφήσει γευστικά αδιάφορο.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.