Follow us

Γιάκι-ταλα-ουάν (μπακαλιάρος σούπα)

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας Takanori Kitamura, μας μιλάει για τη γευστική κουλτούρα και τα must-see της χώρας του, και μας ανοίγει την πρεσβευτική κατοικία, για να απολαύσουμε την καλύτερη ιαπωνική κουζίνα της πόλης.

Γιάκι-ταλα-ουάν (μπακαλιάρος σούπα)

Υλικά

Υλικά (για 8 μπολάκια)

400 γρ. αποξηραμένο μπακαλιάρο

100 γρ. έτοιμη σούπα ξηρού ψαριού

3 λίτρα νερό

1 κομμάτι φύκι κόμπου


Παρασκευή

Βράζουμε στους 65°C το κόμπου για 1 ώρα.

Το βγάζουμε και προσθέτουμε στο νερό τη σούπα του ξηρού ψαριού.

Μετά από 20 λεπτά το σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό για να ψήσουμε τον μπακαλιάρο, κομμένο σε κομμάτια.

Τον σερβίρουμε σε μπολ.

Η σούπα του μπακαλιάρου είναι χαρακτηριστική έκφραση του γιαπωνέζικου umami, της ισχυρής «5th flavour», και έρχεται να κορυφώσει την ευχάριστη, ήπιας έντασης εισαγωγή με τα τρία πρώτα κρύα ορεκτικά που είχαν ως κοινό γνώρισμα το ξίδι και τη σάλτσα πόνζου.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.