Follow us

Παραλλαγή της ραβιγκότ

Παραλλαγή της ραβιγκότ

Υλικά

Υλικά

1 κρόκος αυγού

1 κ.κ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα λευκό πιπέρι

250ml σπορέλαιο (αραχιδέλαιο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο) ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.κ. ξίδι από λευκό κρασί ή λεμόνι

2 κ.σ. γιαούρτι αγελάδας

1 κ.σ. κάππαρη, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.κ. μυρώνι ή σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1/2 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζετε τον κρόκο μαζί με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ξίδι ή το λεμόνι σε ένα γυάλινο μπολ.

Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά με το σύρμα, ώστε να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε το λάδι σταγόνα σταγόνα μέχρι να πήξει το μείγμα.



Προσθέτετε το γιαούρτι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα «πράσινα» υλικά.

Αν τυχόν πήξει παραπάνω από το επιθυμητό, αραιώνετε με λίγο ακόμα ξίδι, και σε περίπτωση που η σάλτσα είναι ήδη ξινή, την αραιώνετε με λίγο νερό.



Η εύκολη λύση: Βάζετε σε μπολ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά ψιλοκομμένα μυριστικά από αυτά που περιγράφει η συνταγή (μην παραλείψετε την κάππαρη).

Προσθέτετε το γιαούρτι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα «πράσινα» υλικά.

Αν τυχόν πήξει παραπάνω από το επιθυμητό, αραιώνετε με λίγο ακόμα ξίδι, και σε περίπτωση που η σάλτσα είναι ήδη ξινή, την αραιώνετε με λίγο νερό.

Η εύκολη λύση: Βάζετε σε μπολ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά ψιλοκομμένα μυριστικά από αυτά που περιγράφει η συνταγή (μην παραλείψετε την κάππαρη).

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.