Υλικά
1 κρόκος αυγούΥλικά
1 κ.κ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα λευκό πιπέρι
250ml σπορέλαιο (αραχιδέλαιο, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο) ή εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.κ. ξίδι από λευκό κρασί ή λεμόνι
2 κ.σ. γιαούρτι αγελάδας
1 κ.σ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.κ. μυρώνι ή σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1/2 πράσινο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βάζετε τον κρόκο μαζί με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ξίδι ή το λεμόνι σε ένα γυάλινο μπολ.
Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά με το σύρμα, ώστε να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε το λάδι σταγόνα σταγόνα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προσθέτετε το γιαούρτι και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα «πράσινα» υλικά.
Αν τυχόν πήξει παραπάνω από το επιθυμητό, αραιώνετε με λίγο ακόμα ξίδι, και σε περίπτωση που η σάλτσα είναι ήδη ξινή, την αραιώνετε με λίγο νερό.
Η εύκολη λύση: Βάζετε σε μπολ 1 φλιτζάνι μαγιονέζα και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι και 1 κουταλιά ψιλοκομμένα μυριστικά από αυτά που περιγράφει η συνταγή (μην παραλείψετε την κάππαρη).