Follow us

Βενετσιάνικο ριζότο με σπαράγγια και καραβίδες

Είτε άγρια είτε καλλιέργειας, τα σπαράγγια βρίσκονται αυτή την εποχή στην καλύτερή τους στιγμή και αποτελούν τη βάση για μια ατέλειωτη σειρά υπέροχων πιάτων.

Βενετσιάνικο ριζότο με σπαράγγια και καραβίδες

Υλικά

Υλικά

14-16 καραβίδες

1 καρότο

1/2 κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

Ελαιόλαδο

1/2 κρεμμυδάκι

Τις κορφές από ένα μάτσο σπαράγγια

250 γρ. ρύζι.

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κουταλιά κονιάκ

1 κουταλιά βούτυρο

2 κουταλιές παρμεζάνα

Παρασκευή

Βράστε τις καραβίδες με το κέλυφός τους σε 1 λίτρο νερό, μαζί με τοκαρότο, 1/2 κρεμμύδι και 1 φύλλο δάφνης.

Καθαρίστε τες, σουρώστε τες και κρατήστε 500 ml από το ζωμό.

Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε 1/2 κρεμμυδάκι, τις κορφές από ένα μάτσο σπαράγγια και 250 γρ.

ρύζι.

Σβήστε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Ρίξτε λίγο λίγο το ζωμό περιμένοντας να απορροφηθεί πριν προσθέσετε κι άλλο, μέχρι να χυλώσει το ριζότο (αν δεν σας φτάσει ο ζωμός, συμπληρώστε με ζεστό νερό).

Στο τέλος, προσθέστε τις καραβίδες, μια κουταλιά κονιάκ, 1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές παρμεζάνα, και ανακατέψτε καλά.

Από το βιβλίο «Βενετία» της Τέσσας Κύρου, Εκδ.

Τερζόπουλος

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.