Υλικά
Υλικά (για 5 άτομα)
1 ψαρονέφρι (200 γρ. περίπου)
50 ml ουίσκι, κατά προτίμηση malt
5 ξερά βερίκοκα
4 φέτες προσούτο, χονδροκομμένο σε κομμάτια
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
30 γρ βούτυρο
Αλατοπίπερο
Μαγείρεμα: 20΄
Παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το μαρινάρουμε στο ουίσκι επί 30 λεπτά.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα μουλιάζουμε τα βερίκοκα σε νερό.
Τρυπάμε το κρέας κατά μήκος στη μέση με ένα μαχαίρι και το παραγεμίζουμε με τα βερίκοκα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας, ώσπου να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε και τελειώνουμε το ψήσιμό του σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο.
(Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο καλοψημένο θέλουμε να είναι το κρέας.) Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το προσούτο, ώσπου να γίνει τραγανό.
Όταν βγάλουμε το ψαρονέφρι από το φούρνο, το κόβουμε σε φέτες -σαν «καναπέ»- και βάζουμε πάνω στην καθεμιά λίγο από το προσούτο.