Υλικά
Υλικά (για 10 μερίδες)
1 κιλό γαρίδες (Νο Ο)
1/2 κιλού γαρίδες, αποξηραμένες
1/2 κιλού κάσιους τριμμένα
1/2 φλιτζ. λάδι κοκκοφοίνικα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. φρέσκος κορίανδρος, ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 κονσέρβας γάλα καρύδας
1/2 φλιτζ. Cachaca (το βραζιλιάνικο ρούμι)
Παρασκευή
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τα δύο λάδια.
Τηγανίζουμε το κρεμμύδι (ξερό) και το σκόρδο, έως ότου μαλακώσουν και γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το φρέσκο κορίανδρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κάσιους και το γάλα της καρύδας.
Τα αφήνουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.
Περιχύνουμε με την κασάσα και σερβίρουμε.
Η Βαταπά σερβίρεται με ρύζι και Φαρόφα (βλ.
συνταγή της Feijoada).