Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλού κρέας από χοιρινή σπάλα, με το λίπος του, ξεκοκαλισμένο
2 κ.σ λίπος από τον πασπαλά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια πρέζα ρίγανη
Παρασκευή
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με χάρτινη πετσέτα και το κόβουμε σε μπουκιές.
Το βάζουμε σε βαθύ τηγάνι και το σκεπάζουμε με κρύο νερό.
Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, ξαφρίζοντας συχνά στην αρχή, μέχρι να μείνει ο ζωμός καθαρός.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να εξατμιστούν όλα τα υγρά, και να μείνει μόνο το λίπος του.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πασπαλά και τσιγαρίζουμε το κρέας, γυρίζοντας το συνεχώς με σπάτουλα, να ροδίσει από παντού.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.
Τα προσέφεραν παραδοσιακά στους επισκέπτες τις γιορτινές μέρες, με ένα ποτήρι από το δυνατό, μαύρο σπιτικό κρασί.