Follow us

Μακαρονάδα «αλά Βυζάντιον»

Τέσσερις γυναίκες, επιχειρηματίες, φίλες του "ΕΥ" και της ευζωίας, επικροτούν τη διεθνή τάση καταξίωσης του ελαιόλαδου και μας εξομολογούνται την ιδιαίτερη σχέση που έχουν μαζί του μέσα από τις αγαπημένες τους συνταγές

Μακαρονάδα «αλά Βυζάντιον»

Υλικά

Υλικά

1 κιλό ντομάτες (ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)

1/2 κιλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλιτζ. τσαγιού βασιλικός (φρέσκος, πλατύφυλλος και ψιλοκομμένος)

1 κεφάλι σκόρδο, ολόκληρο καθαρισμένο

1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο

Παρασκευή

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μείνουν όλα μαζί και να μαριναριστούν, τουλάχιστον για 12 ώρες.

Βράζουμε ένα πακέτο μακαρόνια, τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα και τα αναμιγvύoυμε όλα μαζί.

Τρώγονται υπέροχα, κρύα.

Άλλο ένα πλεονέκτημα του ελαιόλαδου!

Συνταγή από την Αγγέλα Τσίτουρα.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.