Follow us

Κέικ με μαύρες ελιές

Τέσσερις γυναίκες, επιχειρηματίες, φίλες του "ΕΥ" και της ευζωίας, επικροτούν τη διεθνή τάση καταξίωσης του ελαιόλαδου και μας εξομολογούνται την ιδιαίτερη σχέση που έχουν μαζί του μέσα από τις αγαπημένες τους συνταγές

Κέικ με μαύρες ελιές

Υλικά

Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο

2 αυγά

3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο

3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/2 ποτηριού χυμός πορτοκαλιού

1/2 ποτηριού γάλα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/4 ποτηριού μαϊντανός

1/2 ποτηριού δυόσμος

1/4 ποτηριού ελιές (χονδροκομμένες, χωρίς κουκούτσια)

Παρασκευή

Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ 1 ποτήρι αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.

Συμπληρώνοντας το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα, φτιάχνουμε ένα χυλό.

Στη συνέχεια, θα του προσθέσουμε κρεμμυδάκια, μαϊντανό, δυόσμο, κανέλα και τις ελιές.

Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Μεταφέρουμε το χυλό σε λαδωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.

Παραδοσιακά το κέικ αυτό σερβίρεται με ζεστό, αχνιστό ελληνικό καφέ! Τελειώνοντας, θα ήθελα να προσθέσω ότι σήμερα που η τάση περί υγιεινής διατροφής έχει στραφεί στην ελιά και τα παράγωγά της, εμείς οι Έλληνες, μεγαλωμένοι με τον ευλογημένο αυτό καρπό, οφείλουμε να τον αναγνωρίζουμε ως διαχρονική αξία και όχι ως μόδα.

Γιατί, όπως, άλλωστε, όλα τα δώρα της φύσης, είναι πηγή έμπνευσης για πολλές πλευρές της ζωής μας.

Συνταγή από την Έλενα Στυλιανού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.