Υλικά
1 λαγός κομμένος σε μερίδεςΥλικά (για 4-6 άτομα)
2/3 φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζ. Μαυροδάφνη
1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
5-6 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
4-5 μπαχάρια, ολόκληρα
2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια, καθαρισμένα
6-8 γαρίφαλα
8-10 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι
1 κουταλάκι μέλι θυμαρίσιο
1/2 -1 φλιτζ. Νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι
Κλαδάκια μαϊντανό, για στόλισμα
Εκτέλεση
Βάλτε τα κομμάτια του λαγού σε γαβάθα με το ξίδι, το κρασί, την πιπεριά, το σκόρδο (χοντροκομμένο), τη δάφνη και τα μπαχάρια.
Σκεπάστε και αφήστε τουλάχιστον μια νύχτα στο ψυγείο.
Την επομένη, στραγγίστε και σκουπίστε τα κομμάτια του λαγού και σοτάρετέ τα στο λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Βγάλτε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, αφού καρφώσετε τα γαρίφαλα σε μερικά από αυτά.
Βάλτε και πάλι το λαγό στην κατσαρόλα και «σβήστε» με τη μαρινάδα.
Προσθέστε τα δαμάσκηνα, το μέλι και λίγο νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και τα κρεμμυδάκια και να καραμελώσει η σάλτσα.
Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση, με αλάτι, πιπέρι ή και μέλι.
Σερβίρετε ζεστό, στολίζοντας με μαϊντανό.
Διασκευή από μακεδονίτικη συνταγή.
Διασκευή από μακεδονίτικη συνταγή.