Υλικά
2 κιλά βοδινό κρέας, κιλότο, σε κύβουςΥλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας
Χοιρινό λίπος, κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια (προαιρετικό)
1 τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές αλάτι
1 κουταλιά κόλιανδρο (πριν το τρίψουμε το καβουρδίζουμε στο φούρνο)
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά μπαχάρι
12 φύλλα φασκόμηλου
Ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού
Έντερα ή μεμβράνες για γέμισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μαζί, εκτός από το χοιρινό λίπος, και αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο, ώστε να αρωματιστεί το κρέας.
Περνάμε το κρέας από τη μηχανή του κιμά (παλαιότερα, απλά κοβόταν με το μαχαίρι, σε πολύ μικρά κομμάτια), προσθέτουμε το λίπος και γεμίζουμε τα έντερα ή τις μεμβράνες