Follow us

Τάρτα με μαύρες ελιές και φρέσκα κρεμμυδάκια

Νοστιμότατες και λατρεμένες. Υπέροχες και γήινες. Διαλέξτε χρώματα και κάνετε το ψυχογαστριμαργικό τεστ της ελιάς. Γευσιγνωσία, γαστρονομικές χρήσεις και λαχταριστές συνταγές, για να δείτε τις ελιές με άλλο μάτι.

Τάρτα με μαύρες ελιές και φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά

Υλικά

250 γρ. σφολιάτα

350 γρ. μαύρες ελιές, χοντρές

50 γρ. ελαιόλαδο

1 ρίζα σέλινο

3 μάτσα κρεμμυδάκια, φρέσκα

1 πιπεριά πράσινη

120 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι

1 κουταλιά του καφέ ζάχαρη

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί sec

1 ματσάκι μαϊντανός

8 φιλετάκια αντζούγιας

Παρασκευή

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την τοποθετούμε σε μια φόρμα διαμέτρου 30 εκ.

και ύψους 2,5 εκ.

Αφαιρούμε από τις ελιές του κουκούτσι, κόβοντάς τες κατά μήκος στα δύο, και τις κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε το κρεμμυδάκι σε ροδέλες ενός εκατοστού και το βάζουμε να ροδίσει σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τη ρίζα του σέλινου και την πιπεριά και μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κρασί.



Αφήνουμε να βράσει για 6 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καρύδι, τη ζάχαρη, τις ελιές και το μισό μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Ανακατεύουμε το μίγμα και το ρίχνουμε στη φόρμα που έχει τη σφολιάτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα για 25 λεπτά (χρόνος για να ψηθεί η σφολιάτα).

Αφήνουμε να κρυώσει και σχηματίζουμε με τα 8 φιλέτα αντζούγιας σχήμα αστερία.

Πουδράρουμε με το υπόλοιπο του μαϊντανού (πολύ ψιλοκομμένο).

Τυπική συνταγή της γαλλικής Νίκαιας

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.