Υλικά
Υλικά
250 γρ. σφολιάτα
350 γρ. μαύρες ελιές, χοντρές
50 γρ. ελαιόλαδο
1 ρίζα σέλινο
3 μάτσα κρεμμυδάκια, φρέσκα
1 πιπεριά πράσινη
120 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι
1 κουταλιά του καφέ ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί sec
1 ματσάκι μαϊντανός
8 φιλετάκια αντζούγιας
Παρασκευή
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την τοποθετούμε σε μια φόρμα διαμέτρου 30 εκ.
και ύψους 2,5 εκ.
Αφαιρούμε από τις ελιές του κουκούτσι, κόβοντάς τες κατά μήκος στα δύο, και τις κρατάμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμυδάκι σε ροδέλες ενός εκατοστού και το βάζουμε να ροδίσει σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη ρίζα του σέλινου και την πιπεριά και μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κρασί.
Αφήνουμε να βράσει για 6 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καρύδι, τη ζάχαρη, τις ελιές και το μισό μαϊντανό, ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε το μίγμα και το ρίχνουμε στη φόρμα που έχει τη σφολιάτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα για 25 λεπτά (χρόνος για να ψηθεί η σφολιάτα).
Αφήνουμε να κρυώσει και σχηματίζουμε με τα 8 φιλέτα αντζούγιας σχήμα αστερία.
Πουδράρουμε με το υπόλοιπο του μαϊντανού (πολύ ψιλοκομμένο).
Τυπική συνταγή της γαλλικής Νίκαιας