Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
12 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες (αφήνουμε μόνο την άκρη της ουράς)
2 ματσάκια αντράκλα (γλυστρίδα)
1 ματσάκι λόλα ρόζα (κόκκινο μαρούλι)
1/2 σαλάτας (μαρούλι τρυφερό με στρογγυλά φύλλα)
1 μάγκο
1/2 γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο, χωρίς μεμβράνες ανάμεσα στις φέτες
1/2 φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός 3 λεμονιών
4 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βράζουμε τις γαρίδες σε βραστό νερό για 1 - 1 1/2 λεπτό.
Καθαρίζουμε την αντράκλα και παίρνουμε μόνο τα φυλλαράκια της.
Καθαρίζουμε και κόβουμε με τα δάχτυλα τη λόλα ρόζα και τη σαλάτα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το μισό μάγκο σε φετάκια και το υπόλοιπο μισό σε κύβους.
Ξεχωρίζουμε το γρέιπφρουτ σε φετάκια.
Χτυπάμε στη γυάλα του μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τους κύβους του μάγκο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα κομμένα σαλατικά και τη σάλτσα στο ψυγείο, για να παγώσουν.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, αναμιγνύουμε τα σαλατικά με τη σάλτσα και τα μοιράζουμε σε τέσσερα παγωμένα πιάτα.
Γαρνίρουμε με τις φέτες μάγκο, το γκρέιπφρουτ και τις γαρίδες.
Τέλειο πάγωμα: 2 ώρες τα φύλλα της σαλάτας, μόνο.
Το ντρέσινγκ, το ρίχνουμε την τελευταία στιγμή, πριν σερβίρουμε.