Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένοΥλικά
1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κιλό ντομάτες, τριμμένες
Αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλος ή 2 μικροί αστακοί (Ατλαντικού ή ντόπιοι), ζωντανοί
6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
300 ml ζωμός από όστρακα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
1/2 κιλό σπαγκέτι, φρεσκομαγειρεμένο, αλ ντέντε, και ζεστό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για τουλάχιστο μισή ώρα, ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Κόβουμε τον αστακό (ζωντανό), όπως τον κόβουμε για τη συνταγή «α λα αμερικέν».
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τον κομμένο αστακό.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια μέχρι να κοκκινίσουν (10 λεπτά).
Ρίχνουμε το ζωμό από τα όστρακα και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.
Βγάζουμε τον αστακό και τα ζουμιά από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στη σάλτσα που έχουμε φτιάξει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως, πάνω από τα σπαγκέτι.