Follow us

Αστακός με μακαρόνια και σάλτσα μαρινάρα

Κόκκινο ή μπλε, με δαγκάνες ή κεραίες, το ευγενές θαλασσινό θριαμβεύει στις κατσαρόλες όλου του κόσμου. Μικρά μυστικά πρακτικής ιχθυολογίας με μεγάλο γευστικό εκτόπισμα και υπέροχες συνταγές απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Αστακός με μακαρόνια και σάλτσα μαρινάρα

Υλικά

Υλικά

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κιλό ντομάτες, τριμμένες

Αλάτι και πιπέρι

1 μεγάλος ή 2 μικροί αστακοί (Ατλαντικού ή ντόπιοι), ζωντανοί

6 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο

300 ml ζωμός από όστρακα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. της σούπας βούτυρο

1/2 κιλό σπαγκέτι, φρεσκομαγειρεμένο, αλ ντέντε, και ζεστό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για τουλάχιστο μισή ώρα, ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Κόβουμε τον αστακό (ζωντανό), όπως τον κόβουμε για τη συνταγή «α λα αμερικέν».

Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τον κομμένο αστακό.

Τηγανίζουμε τα κομμάτια μέχρι να κοκκινίσουν (10 λεπτά).

Ρίχνουμε το ζωμό από τα όστρακα και το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βγάζουμε τον αστακό και τα ζουμιά από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στη σάλτσα που έχουμε φτιάξει.

Προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως, πάνω από τα σπαγκέτι.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.