Υλικά
Υλικά για περίπου 30 κομμάτια
1 κιλό ζύμη για το φύλλο
Μπόλικος μάραθος, ψιλοκομμένος
1/2 κιλό παπαρουνόφυλλα (ή σέσκουλα), πλυμένα και ψιλοκομμένα
1 κούπα φρέσκος δυόσμος
1 κούπα μαϊντανός
Αλάτι
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
6-8 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
Παρθένο ελαιόλαδο
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε το μάραθο, τα παπαρουνόφυλλα, το δυόσμο και το μαϊντανό, τα ρίχνουμε σε ένα στραγγιστήρι μεγάλο, τα τρίβουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 2-3 ώρες.
Τα στύβουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη ή σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στα χόρτα.
Ανακατεύουμε καλά με μπόλικο λάδι και ρίχνουμε αλάτι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο και το κόβουμε σε μικρούς κύκλους.
Τους γεμίζουμε με λίγη από τη γέμιση και τους κλείνουμε πατώντας τις άκρες με τα δάχτυλα για να φτιάξουμε «μισοφέγγαρα».
Ψήνουμε τις πιτούλες σε λαδωμένα ταψιά, σε μέτριο φούρνο για περίπου 35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.