Υλικά
250 γρ. καπνιστή ιππόγλωσσα (hαlibut) Υλικά
8 πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (με τα πράσινα φύλλα τους)
αλάτι και πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
2 κουταλιές λεμόνι
4 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα
λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
λίγο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
φύλλα ραντίτσο
Εκτέλεση
Βάζετε το halibut σε ένα βαθύ μπολ και το σκεπάζετε με γάλα.
Το αφήνετε να σταθεί 10-15 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζετε και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
Καθαρίζετε τις πατάτες, ενώ είναι ακόμα ζεστές, και τις κόβετε σε κυβάκια.
Αναμειγνύετε το ψάρι, τις πατάτες και τα κρεμμυδάκια σε μια σαλατιέρα.
Παρασκευάζετε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας το αλατοπίπερο με το λεμόνι και προσθέτοντας σιγά-σιγά το λάδι και τη μουστάρδα.
Ρίχνετε το μαϊντανό και το δενδρολίβανο και περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα.
Γαρνίρετε με δενδρολίβανο και φύλλα ραντίτσο.
Σημ.: Συνοδεύετε τη σαλάτα αυτή με κομμάτια πίτας για σουβλάκι, αλειμμένα με βούτυρο και ψημένα στο μαντέμι (που θα έχετε πασπαλίσει με δενδρολίβανο).