Follow us

Φρέσκα ζυμαρικά με καραβίδες και λευκή λεμονάτη σάλτσα

Σερβίρονται στην πασαρέλα της γαστρονομίας και γίνονται αντικείμενα τρελού πόθου. Μερικά είναι καταξιωμένες αξίες, αλλά ανερχόμενες δυνάμεις, που εισβάλλουν με αέρα στα μενού των εστιατορίων. Ιδού τα εννέα υλικά που θα λατρέψουμε τη φετινό σεζόν - και πώς δένουν συνειρμικά με τις επιταγές της μόδας.

Φρέσκα ζυμαρικά με καραβίδες και λευκή λεμονάτη σάλτσα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

24 καραβίδες καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)

1 κιλό φρέσκα ζυμαρικά (παπαρδέλες)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό

1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζ. του καφέ ούζο

2 λεμόνια (χυμός)

2 φλιτζ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα κρυώνουμε και τα σοτάρουμε ελαφρώς με λίγο φρέσκο βούτυρο.

Σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα, με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κεφάλια από τις καραβίδες μαζί με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το μισό ούζο προσθέτουμε την κρέμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα κεφάλια και προσθέτουμε το μαϊντανό και τα ζυμαρικά ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε τηγάνι σοτάρουμε (σε καυτό λάδι) τις καραβίδες με το υπόλοιπο λάδι και σβήνουμε με το υπόλοιπο ούζο.

Χρειάζονται πολύ λίγο ψήσιμο, για να μη στεγνώσουν.

Σερβίρουμε τα φρέσκα ζυμαρικά σε μεγάλο βαθύ πιάτο ή πιατέλα και τοποθετούμε πάνω τις καραβίδες.

Στολίζουμε με τα κεφάλια και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.

Pasta Fresca: Δεν υπάρχει γαστρονομικό εστιατόριο στnv Αθήνα που να σέβεται τον εαυτό του και να μην έχει μια σπεσιαλιτέ με φρέσκα ζυμαρικά.

Δεν εννοούμε τα ιταλικά, που το θεωρούν υποχρέωση τους.

Η χειροποίητη φρεσκοφτιαγμένn πάστα έχει αποκτήσει ασυνήθιστη αίγλη.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.