Follow us

Φραγκόκοτα με γλιστρίδα και μαραθόσπορο πάνω σε «ριζότο»

Σερβίρονται στην πασαρέλα της γαστρονομίας και γίνονται αντικείμενα τρελού πόθου. Μερικά είναι καταξιωμένες αξίες, αλλά ανερχόμενες δυνάμεις, που εισβάλλουν με αέρα στα μενού των εστιατορίων. Ιδού τα εννέα υλικά που θα λατρέψουμε τη φετινό σεζόν - και πώς δένουν συνειρμικά με τις επιταγές της μόδας.

Φραγκόκοτα με γλιστρίδα και μαραθόσπορο πάνω σε «ριζότο»

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φραγκόκοτα (1 1/2 κιλό περίπου), κομμένη σε μερίδες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 ματσάκια γλιστρίδα, κομμένη με το χέρι

1 κ.σ. μαραθόσπορο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη, χωρίς τους σπόρους

2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλιτζ. του τσαγιού λευκό κρασί

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ριζότο

1 πακέτο ρύζι αναποφλοίωτο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. βούτυρο

1 φλιτζ. του καφέ λευκό κρασί

Ζωμός κοτόπουλου (1 φλιτζ. τσαγιού προς 3 ρύζι)

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1/2 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις μερίδες της φραγκόκοτας, τις αλευρώνουμε ελαφρώς και τις σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.

Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο από το σοτάρισμα (αφού το σουρώσουμε) και προσθέτουμε όλα τα κρεμμύδια σοτάρουμε.

Όταν μαραθούν, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα, το μαραθόσπορο και νερό, μέχρι να σκεπαστούν, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Σε μια ώρα προσθέτουμε τη γλιστρίδα, αλάτι, πιπέρι, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να «μελώσει» η σάλτσα (για 30 λεπτά περίπου ακόμα).ΡιζότοΣοτάρουμε σε καυτό βούτυρο το κρεμμύδι και το ρύζι, ανακατεύοντας συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Όταν απορροφηθεί ο ζωμός, προσθέτουμε το μαϊντανό.

το γιαούρτι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το ρύζι φορμαρισμένο ή με το κουτάλι και στολίζουμε το φαγητό με φουντίτσες γλιστρίδας.

Εξελίσσεται σε κοτόπουλο πολυτελείας, που κατακτά διαρκώς πόντους στnv αθηναϊκή εστίαση.

Η φινέτσα της, τη βοηθάει να κλέβει τους εραστές του κοτόπουλου, αφού όποιος τη δοκιμάσει την ερωτεύεται κεραυνοβόλα.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.