Follow us

Μανιταράκια πλευρότους με λάδι καρυδιού και μπαλάκια κατσικίσιου τυριού (Mezzo – Mezzo Cool)

Γαστρονομικά αραβουργήματα σε πιρούνια, κουτάλια, τσοπ-στικς, φλιτζάνια του καφέ... Τα εστιατόρια μας καλωσορίζουν όλο και συχνότερα με μπουκιές (και συχώριο!) που στέλνουν πριν την ώρα του τον ουρανίσκο στα ύψη. Διαλέξαμε και φέρνουμε στο τραπέζι σας τα amuse-bouches δέκα αθηναϊκών εστιατορίων που παίζουν δυνατά το σπινθηροβόλο παιχνίδι της signe μπουκιάς.

Μανιταράκια πλευρότους με λάδι καρυδιού και μπαλάκια κατσικίσιου τυριού (Mezzo – Mezzo Cool)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Μανιτάρια

2 μανιτάρια πλερότους

Αλάτι, πιπέρι

Καρυδέλαιο


Μπαλάκια

40 γρ. κατσικίσιο τυρί

100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

1 πατάτα μέτρια

Άνηθο (1/4 από ένα ματσάκι)

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.

Τα ψήνουμε στη σχάρα και μετά τα αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο καρυδέλαιο, τηγανίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και εν συνεχεία τα κόβουμε στη μέση.

Ψιλοκόβουμε το άνηθο, πολτοποιούμε το κατσικίσιο τυρί και σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το άνηθο, το τυρί, το Φιλαδέλφεια, αλάτι και πιπέρι.



Φτιάχνουμε μπαλάκια διαμέτρου 2 εκ.

και τα βάζουμε στην κατάψυξη (να παγώσουν καλά).

Καθαρίζουμε την πατάτα, την κάνουμε σπαγκέτι και τυλίγουμε τα μπαλάκια του κατσικίσιου τυριού σαν κουβάρι.

Τα ποσάρουμε σε φοινικέλαιο στους 120°C, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο στους 180°C.

Σερβίρονται πάνω στα μανιτάρια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.