Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
Μανιτάρια
2 μανιτάρια πλερότους
Αλάτι, πιπέρι
Καρυδέλαιο
Μπαλάκια
40 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 πατάτα μέτρια
Άνηθο (1/4 από ένα ματσάκι)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
Τα ψήνουμε στη σχάρα και μετά τα αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο καρυδέλαιο, τηγανίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και από τις δύο πλευρές και εν συνεχεία τα κόβουμε στη μέση.
Ψιλοκόβουμε το άνηθο, πολτοποιούμε το κατσικίσιο τυρί και σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το άνηθο, το τυρί, το Φιλαδέλφεια, αλάτι και πιπέρι.
Φτιάχνουμε μπαλάκια διαμέτρου 2 εκ.
και τα βάζουμε στην κατάψυξη (να παγώσουν καλά).
Καθαρίζουμε την πατάτα, την κάνουμε σπαγκέτι και τυλίγουμε τα μπαλάκια του κατσικίσιου τυριού σαν κουβάρι.
Τα ποσάρουμε σε φοινικέλαιο στους 120°C, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο στους 180°C.
Σερβίρονται πάνω στα μανιτάρια.