Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1 φύλλο maki nori, πιεσμένο φύκι (20 cm Χ 20 cm)
250 γρ. μαγειρεμένο ρύζι για σούσι
1 κ.σ. ξίδι ρυζιού
200 γρ. μπρικ από αβγό σολομού
1/4 αβοκάντο, κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
1/6 κ.γλ. πάστα wasabi
Θαλασσινό αλάτι
1 sushi mat (εύκαμπτη επιφάνεια από μπαμπού, για το τύλιγμα του σούσι)
Παρασκευή
Αναμιγνύουμε το ρύζι με το αλάτι και το ξίδι και το αφήνουμε να κατέβει σε θερμοκρασία δωματίου (23°C).
Ξετυλίγουμε το sushi mat και το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
Στρώνουμε 125 γρ.
ρύζι, καλύπτουμε με το φύλλο φυκιού maki και στρώνουμε το υπόλοιπο ρύζι.
Κατόπιν, βάζουμε στη μέση τη μουστάρδα και τις λωρίδες του αβοκάντο.
Τυλίγουμε προσεκτικά ένα μεγάλο ρολό, σηκώνοντας τη μία άκρη του mat και βεβαιώνοντας ότι η πλαστική μεμβράνη παραμένει στο εξωτερικό.
Αφαιρούμε το πλαστικό και καλύπτουμε όλο το ρολό με μπρικ.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 1 εκ.σερβίρουμε, συνοδεύοντας με σος σόγιας στο πλάι.