Follow us

Καρπάτσιο φιλέτου: «New style sashimi»

Οι διάσημοι φαν του παραληρούν, τα δεκατρία «Nobu» του εξακοντίζουν το ζεν στο γαστρονομικό διάστημα, ο ίδιος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο καυτός σεφ-εστιάτορας παγκοσμίως. Κυρίες και κύριοι, καλωσορίσατε στο θαυμαστό σύμπαν του Nobuyuki Matsuhisa: του πιο ανοικτόμυαλου Ιάπωνα στον πλανήτη!

Καρπάτσιο φιλέτου: «New style sashimi»

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο

1 κ.γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο

1 ρίζα τζίντζερ

2 κ.γλ. καβουρδισμένο σουσάμι

Φλούδες καρότου για γαρνιτούρα

Chives


Σόγια σος yuzu

1 κ.σ. + 1 κ.γλ. χυμός yυzυ (γιαπωνέζικο λεμόνι) ή απλού λεμονιού + 1 κ.γλ. σόγια σος


New styIe οil

6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο + 2 κ.γλ. σησαμέλαιο

Παρασκευή

Παγώνουμε το κρέας για να το κόψουμε μετά ευκολότερα σαν τσιγαρόχαρτο.

Το απλώνουμε στο πιάτο.

Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε όσο το δυνατόν λεπτότερα μπαστουνάκια.

Τα βουτάμε σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε κάθε φέτα λiγo σκόρδο, λiγo τζίντζερ και λίγα φύλλα chives.

Περιχύνουμε το κρέας με τη σόγια σος yuzu και γαρνίρουμε με το καρότο.

Πριν σερβίρουμε, ζεσταίνουμε το new style οil μέχρι να αρχίσει να καπνίζει.

Περιχύνουμε το φιλέτο και σερβίρουμε.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.