Follow us

Ξινές-πικάντικες γαρίδες: «Spicy sour botan shrimp»

Οι διάσημοι φαν του παραληρούν, τα δεκατρία «Nobu» του εξακοντίζουν το ζεν στο γαστρονομικό διάστημα, ο ίδιος είναι αυτή τη στιγμή ο πιο καυτός σεφ-εστιάτορας παγκοσμίως. Κυρίες και κύριοι, καλωσορίσατε στο θαυμαστό σύμπαν του Nobuyuki Matsuhisa: του πιο ανοικτόμυαλου Ιάπωνα στον πλανήτη!

Ξινές-πικάντικες γαρίδες: «Spicy sour botan shrimp»

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

8 φρέσκες γαρίδες (40 γρ. η μία)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κορυφή μπρόκολου, χωρισμένη

2 κ.σ. βούτυρο

8 κ.σ. ξινή-πικάντικη σάλτσα

100 γρ. γιαπωνέζικα μανιτάρια enoki (ή λεπτοκομμένα siitake)

10 φύλλα chives, κομμένα σε κομμάτια 4 εκ.

Ξινή-πικάντικη σάλτσα

200 ml χυμός λεμονιού

2 κ.γλ. τσίλι σος με σκόρδο (σουρωμένη)

1 κοφτή κ.σ. light σόγια σος

1 κοφτή κ.σ. σόγια σος

Special Υλικά

Enoki: νοστιμότατα επιμήκη γιαπωνέζικα μανιτάρια (θα τα βρείτε μόνο σε κονσέρβα).

Παρασκευή

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες.

Τις ξεπλένουμε λίγο σε κρύο νερό, τις σουρώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό να πάρει βράση και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.

Βράζουμε τα κομματάκια του μπρόκολου για ενάμισι λεπτό, τα βουτάμε σε παγωμένο νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες.

Μόλις αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε την ξινή-πικάντικη σάλτσα, το μπρόκολο, τα μανιτάρια,τα chives, και τα τηγανίζουμε για πολύ λίγο χρόνο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.