Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
8 φρέσκες γαρίδες (40 γρ. η μία)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κορυφή μπρόκολου, χωρισμένη
2 κ.σ. βούτυρο
8 κ.σ. ξινή-πικάντικη σάλτσα
100 γρ. γιαπωνέζικα μανιτάρια enoki (ή λεπτοκομμένα siitake)
10 φύλλα chives, κομμένα σε κομμάτια 4 εκ.
Ξινή-πικάντικη σάλτσα
200 ml χυμός λεμονιού
2 κ.γλ. τσίλι σος με σκόρδο (σουρωμένη)
1 κοφτή κ.σ. light σόγια σος
1 κοφτή κ.σ. σόγια σος
Special Υλικά
Enoki: νοστιμότατα επιμήκη γιαπωνέζικα μανιτάρια (θα τα βρείτε μόνο σε κονσέρβα).
Παρασκευή
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
Τις ξεπλένουμε λίγο σε κρύο νερό, τις σουρώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα νερό να πάρει βράση και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.
Βράζουμε τα κομματάκια του μπρόκολου για ενάμισι λεπτό, τα βουτάμε σε παγωμένο νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες.
Μόλις αλλάξουν χρώμα, προσθέτουμε την ξινή-πικάντικη σάλτσα, το μπρόκολο, τα μανιτάρια,τα chives, και τα τηγανίζουμε για πολύ λίγο χρόνο.