Follow us

Σαλάτα με τζίντζερ και πορτοκάλι

Η διαπλοκή είναι πλέον γεγονός: n γαστρονομία κατακτά την κοσμετολογία και δεν ξέρεις πια αν αυτή την κρέμα πρέπει να την αλείψεις στο κορμί ή... στην μπαγκέτα σου. Το τζίντζερ πάντως γίνεται και φρουτοσαλάτα, και αφρόλουτρο, και...

Σαλάτα με τζίντζερ και πορτοκάλι

Υλικά

Υλικά

30 γρ. τζίντζερ κονφί σε σιρόπι

5 κ.σ. μέλι

4 πορτοκάλια

Χυμός 2 λεμονιών

Κανέλα σε ξύλο

10 σπόροι πράσινου κακουλέ

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, κόβουμε τις φλούδες τους σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο.

Μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το μέλι με το χυμό του λεμονιού.

Προσθέτουμε την κανέλα και τον κακουλέ και ζεσταίνουμε για 5 λεπτά, έως ότου πάρουμε ένα όχι πολύ παχύ σιρόπι.



Προσθέτουμε τα κομμάτια του τζίντζερ και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι τα πορτοκάλια.

Καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.