Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 πατάτες (καλά πλυμένες)
16 αχινοί
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Παρασκευή
Κόβουμε στη μέση τα κελύφη των αχινών και αδειάζουμε σε μπολ τα αβγά τους, ξεχωρίζοντάς τα από την άμμο.
Από πάνω σουρώνουμε το χυμό τους μέσα από ένα σουρωτήρι.
Τυλίγουμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, καλύπτοντας τες από παντού με τις στάχτες της χόβολης.
Κατόπιν, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ανοίγουμε, σκίζουμε την κορυφή τους και μοιράζουμε πάνω τους τούς αχινούς.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.