Follow us

Ashak:Ραβιόλια με πράσα, σάλτσα από αρνί και φασόλια

Κατάδυση στις «Αλλάχ ου άκμπαρ» λιχουδιές του Αφγανιστάν. Ο Αντώνιος Ρουσοχατζάκης κάνει χαμηλή πτήση στην κουζίνα του παρισινού εστιατορίου «L’ Afghani». Παιχνίδια με άλογα και βουβάλια, ανατολίτικα παραμύθια και γεύσεις – προβοκάτσια στα πιλάφια του παραδείσου!

Ashak:Ραβιόλια με πράσα, σάλτσα από αρνί και φασόλια

Υλικά

Υλικά (για 30 κομμάτια)

Δυόσμος

Γιαούρτι

Λεμόνι

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/2 του κιλού αρνίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη και αποφλοιωμένη

100 γρ. κόκκινα ξερά φασόλια

Καυτερή κόκκινη πιπεριά

Κουρκουμάς

Κάρι

Κόλιαντρο κοπανισμένο

Αλάτι και πιπέρι

Ζύμη

2 φλιτζ. αλεύρι

1/4 κ.γλ. αλάτι

3/4 κ.σ. ελαιόλαδο

Γέμιση

1 κιλό και 250 γρ. πράσα ψιλοκομμένα

Φρέσκο κόλιαντρο

Ξερό κόλιαντρο, κοπανισμένο

Κάρι

Πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Παρασκευή

Κόβουμε την πολύ λεπτή ζύμη σε μικρά κομμάτια (3χ4 εκ.) και τη γεμίζουμε με τη γέμιση του πράσου, κλείνοντάς την σε σχετικά μεγάλα ραβιόλια.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και λίγο λάδι και μόλις κοχλάσουν, βάζουμε τα ραβιόλια σε μια σχάρα πάνω από το νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν στον ατμό για 30 λεπτά περίπου (με μεγάλη προσοχή για να μη λιώσουν).



Κόκκινη σάλτσα με αρνί και κόκκινα φασόλια
Τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο (1 σκελίδα ψιλοκομμένη) και τον κιμά και μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα.

Προσθέτουμε κόκκινα φασόλια, καυτερή πιπεριά, κουρκουμά, κάρι, αλάτι, πιπέρι, και τέλος κόλιαντρο σε σκόνη.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-45 λεπτά.

Σερβίρουμε 5-6 ραβιόλια στο κάθε πιάτο, ανάμεσα βάζουμε τον κιμά με τα κόκκινα φασόλια και πάνω από κάθε ραβιόλι προσθέτουμε γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο λεμόνι, αλάτι και πολύ σκόρδο λιωμένο σε γουδί.

Τέλος, τσιγαρίζουμε λίγο λάδι με κουρκουμά και το ρίχνουμε πάνω από το γιαούρτι, προσθέτοντας λίγο δυόσμο.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.