Υλικά
Υλικά (για 30 κομμάτια)
Δυόσμος
Γιαούρτι
Λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 του κιλού αρνίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη και αποφλοιωμένη
100 γρ. κόκκινα ξερά φασόλια
Καυτερή κόκκινη πιπεριά
Κουρκουμάς
Κάρι
Κόλιαντρο κοπανισμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ζύμη
2 φλιτζ. αλεύρι
1/4 κ.γλ. αλάτι
3/4 κ.σ. ελαιόλαδο
Γέμιση
1 κιλό και 250 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
Φρέσκο κόλιαντρο
Ξερό κόλιαντρο, κοπανισμένο
Κάρι
Πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Παρασκευή
Κόβουμε την πολύ λεπτή ζύμη σε μικρά κομμάτια (3χ4 εκ.) και τη γεμίζουμε με τη γέμιση του πράσου, κλείνοντάς την σε σχετικά μεγάλα ραβιόλια.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και λίγο λάδι και μόλις κοχλάσουν, βάζουμε τα ραβιόλια σε μια σχάρα πάνω από το νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν στον ατμό για 30 λεπτά περίπου (με μεγάλη προσοχή για να μη λιώσουν).
Κόκκινη σάλτσα με αρνί και κόκκινα φασόλια
Τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο (1 σκελίδα ψιλοκομμένη) και τον κιμά και μόλις ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα.
Προσθέτουμε κόκκινα φασόλια, καυτερή πιπεριά, κουρκουμά, κάρι, αλάτι, πιπέρι, και τέλος κόλιαντρο σε σκόνη.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-45 λεπτά.
Σερβίρουμε 5-6 ραβιόλια στο κάθε πιάτο, ανάμεσα βάζουμε τον κιμά με τα κόκκινα φασόλια και πάνω από κάθε ραβιόλι προσθέτουμε γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο λεμόνι, αλάτι και πολύ σκόρδο λιωμένο σε γουδί.
Τέλος, τσιγαρίζουμε λίγο λάδι με κουρκουμά και το ρίχνουμε πάνω από το γιαούρτι, προσθέτοντας λίγο δυόσμο.