Follow us

Bolani: «Πρασοφέγγαρο» με γιαούρτι

Κατάδυση στις «Αλλάχ ου άκμπαρ» λιχουδιές του Αφγανιστάν. Ο Αντώνιος Ρουσοχατζάκης κάνει χαμηλή πτήση στην κουζίνα του παρισινού εστιατορίου «L’ Afghani». Παιχνίδια με άλογα και βουβάλια, ανατολίτικα παραμύθια και γεύσεις – προβοκάτσια στα πιλάφια του παραδείσου!

Bolani: «Πρασοφέγγαρο» με γιαούρτι

Υλικά

Υλικά (για 4 κομμάτια)

Γιαούρτι

Ζύμη

2 φλιτζ. αλεύρι

1/4 κ.γλ. αλάτι

1/4 κ.σ. ελαιόλαδο


Γέμιση

1 κιλό και 250 γρ. πράσα ψιλοκομμένα

Φρέσκο κόλιαντρο

Ξερό κόλιαντρο, κοπανισμένο

Κάρι

Πράσινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Παρασκευή

Φτιάχνουμε μια ζύμη αρκετά σκληρή και την ανοίγουμε με τον πλάστη (πολύ λεπτή).

Γεμίζουμε τη ζύμη με τη γέμιση του πράσου και την κλείνουμε με τις άκρες των δαχτύλων σε σχήμα «κρουασάν-μισοφέγγαρο».

Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και τηγανίζουμε τα «φεγγάρια» μας, γυρίζοντας τα πέρα-δώθε αρκετά συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να χρυσίσουν.

Τα σερβίρουμε ζεστά και τα περιλούζουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και στο τελείωμα με λίγο κόκκινο πιπέρι, για να πάρουν χρώμα και φωτιά!

Γέμιση πράσου
Αλατίζουμε τα πράσα και τα αφήνουμε 45 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους.

Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (σε σκόνη).

Ανακατεύουμε το μίγμα και το χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες που τις στύβουμε στη χούφτα για να φύγουν όλα τα υγρά του πράσου.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.