Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
20 στρείδια (αν δεν βρείτε, αντικαταστήστε τα με 28 κυδώνια)
25 cl μπίρα Gueuze mort subite
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. βούτυρο (από το ψυγείο)
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Ανοίγουμε τα στρείδια και αφαιρούμε τη σάρκα τους πάνω από ένα μπολ, για να μαζέψουμε τα νερά τους.
Κατόπιν, τα σουρώνουμε μέσα από ένα πολύ λεmό σουρωτήρι.
Βάζουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα (μέτρια φωτιά) μαζί με την μπίρα και το συμπυκνώνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα 3/4.
Προσθέτουμε τότε το νερό των στρειδιών και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά.
Στο μεταξύ, βάζουμε τα στρείδια στα κελύφη τους και τα τοποθετούμε σε χλιαρό φούρνο.
Κατόπιν, σε πολύ σιγανή φωτιά, προσθέτουμε ένα προς ένα τα κομμάτια του σκληρού βούτυρου, χτυπώντας τα καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί καλά στη σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Παίρνουμε έτσι μια όμορφη, ανοιχτοκίτρινη σάλτσα, σαν ελαφριά μαγιονέζα.
Την φυλάμε ζεστή σε μπεν μαρί, χωρίς να βράζει Βγάζουμε τα στρείδια από το φούρνο και τα σκεπάζουμε με σάλτσα.