Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
750 γρ. ώριμες μπανάνες
100 γρ. αλεύρι σίτου
40 γρ. αλεύρι σόγιας
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
1 κ.γλ. τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
Πάπρικα
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις αρωματίζουμε, πασπαλίζοντας τες με τζίντζερ, κρεμμύδι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα δύο αλεύρια και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό, μέχρι να πάρουμε ένα απαλό κουρκούτι.
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε στο λάδι Κατόπιν, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
Μπορεί το λευκό ρύζι και το κρέας μαγειρεμένο σε ζωμό να είναι εκ των ων ουκ άνευ στα αφρικάνικα χριστουγεννιάτικα τραπέζια, δεν λείπει όμως και ο αναμενόμενος γαστρονομικός εξωτισμός.