Υλικά
1,5 κιλό πράσινα σπαράγγιαΥλικά για 4 άτομα
1 πράσινο κρεμμυδάκι
4 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
750 ml ζωμός πουλερικών
2 κ. σ. σουσάμι
1 μέτρια πατάτα
300 ml ξίδι από λευκό αλκοόλ
Αλάτι, πιπέρι
4 αβγά
Εκτέλεση
Πλένετε τα σπαράγγια και τα κόβετε στα τέσσερα.
Καθαρίζετε και κόβετε την πατάτα σε φέτες.
Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και το σοτάρετε σε μία κουταλιά βούτυρο.
Προσθέτετε τα σπαράγγια και την πατάτα, σβήνετε με το ζωμό και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά.
Καβουρδίζετε το σουσάμι για 30.
Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μίξερ, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ετοιμάζετε έναν απαλό πουρέ.
Τον σερβίρετε πασπαλισμένο με το σουσάμι.
Βράζετε 3 λίτρα νερό, χωρίς αλάτι, μαζί με το ξίδι.
Σπάτε τα αβγά μέσα σε νερό που σιγοβράζει.
Τα αφήνετε 3 λεπτά, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βουτάτε σε μπολ με παγωμένο νερό.
Τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Ισιώνετε με το ψαλίδι της κουζίνας τις κλωστές που δημιουργούνται στα αβγά ποσέ από το βρασμό, τα αλατοπιπερώνετε και τα σερβίρετε με τον πουρέ των σπαραγγιών.
Ως συνοδευτικό, σερβίρετε 1-2 βραστά σπαράγγια.