Υλικά
200 γρ. πένεςΥλικά για 2 άτομα
1 ξερό κρεμμύδι
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 ματσάκι σπαράγγια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
150 ml ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
100 γρ. γραβιέρα Νάξου
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πένες al dente.
Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, τα σπαράγγια σε κομμάτια 10 εκατοστών (μαζί με τις φούντες τους) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια, ρίχνετε το θυμάρι, τις πένες, την ντομάτα (ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια) και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και λίγη τριμμένη γραβιέρα.
Σερβίρετε το πιάτο γαρνιρισμένο με την υπόλοιπη γραβιέρα.
Tip
Επιλέξτε πράσινα και τρυφερά σπαράγγια, κόψτε 2-3 πόντους από το κάτω μέρος τους (το ανοιχτό πράσινο τμήμα τους) και καθαρίστε τα από τις ίνες.