Follow us

Ραβιόλια με σπανάκι, βότανα και λάδι τρούφας πάνω σε σάλτσα ντομάτας

Ο Γιώργος Τσιακτσίρας, σεφ του εστιατορίου «Balthazar», υπογράφει την «πράσινη ειρήνη», επιτυγχάνοντας ιστορικό συμβιβασμό ανάμεσα στα ζυμαρικά και τα πρώτα λαχανικά της άνοιξης.

Ραβιόλια με σπανάκι, βότανα και λάδι τρούφας πάνω σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Υλικά για 2 άτομα

Για τα ραβιόλια

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά

50 ml νερό

30 ml ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

500 γρ. σπανάκι (ακαθάριστο)

½ ξερό κρεμμύδι

80 γρ. παρμεζάνα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ματσάκι βότανα (φρέσκο άνηθο, δυόσμο και ρίγανη)

5 σταγόνες λάδι τρούφας

Για τη σάλτσα ντομάτας

4 ντομάτες

½ ξερό κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

50 ml ελαιόλαδο

100 γρ. κατσικίσιο τυρί

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα ραβιόλια
Χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ, ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και κόβετε με το εργαλείο για ραβιόλια σε τετράγωνα κομμάτια.

Για τη γέμιση
Κόβετε το σπανάκι και το σοτάρετε στο ελαι-όλαδο με το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα σε ροδέλες και τέλος τα βότανα, το λάδι τρούφας και την παρμεζάνα.

Γεμίζετε τα ραβιόλια και κλείνετε τις άκρες κολλώντας τις με νερό ή κρόκο αβγού.

Τα βράζετε al dente και σουρώνετε.

Για τη σάλτσα
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρετε και ρίχνετε τις ντομάτες χωρίς φλούδα, κομμένες σε κομμάτια.

Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας.

Σε ατομικά πυρέξ στρώνετε διαδοχικά σάλτσα ντομάτας, ραβιόλια και μία φέτα κατσικίσιο τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να γκρατιναριστούν.

Tip
Γεμίσετε τα ραβιόλια και με τυριά, μυρωδικά ή ζαμπόν.

Για τη γέμισηΚόβετε το σπανάκι και το σοτάρετε στο ελαι-όλαδο με το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα σε ροδέλες και τέλος τα βότανα, το λάδι τρούφας και την παρμεζάνα. Γεμίζετε τα ραβιόλια και κλείνετε τις άκρες κολλώντας τις με νερό ή κρόκο αβγού. Τα βράζετε al dente και σουρώνετε. Για τη σάλτσα Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρετε και ρίχνετε τις ντομάτες χωρίς φλούδα, κομμένες σε κομμάτια. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας. Σε ατομικά πυρέξ στρώνετε διαδοχικά σάλτσα ντομάτας, ραβιόλια και μία φέτα κατσικίσιο τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να γκρατιναριστούν. Γεμίσετε τα ραβιόλια και με τυριά, μυρωδικά ή ζαμπόν.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.