Υλικά
Για τα ραβιόλια Υλικά για 2 άτομα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά
50 ml νερό
30 ml ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
500 γρ. σπανάκι (ακαθάριστο)
½ ξερό κρεμμύδι
80 γρ. παρμεζάνα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι βότανα (φρέσκο άνηθο, δυόσμο και ρίγανη)
5 σταγόνες λάδι τρούφας
Για τη σάλτσα ντομάτας
4 ντομάτες
½ ξερό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα ραβιόλια
Χτυπάτε τα υλικά στο μίξερ, ανοίγετε σε λεπτό φύλλο και κόβετε με το εργαλείο για ραβιόλια σε τετράγωνα κομμάτια.
Για τη γέμιση
Κόβετε το σπανάκι και το σοτάρετε στο ελαι-όλαδο με το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα φρέσκα σε ροδέλες και τέλος τα βότανα, το λάδι τρούφας και την παρμεζάνα.
Γεμίζετε τα ραβιόλια και κλείνετε τις άκρες κολλώντας τις με νερό ή κρόκο αβγού.
Τα βράζετε al dente και σουρώνετε.
Για τη σάλτσα
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρετε και ρίχνετε τις ντομάτες χωρίς φλούδα, κομμένες σε κομμάτια.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας.
Σε ατομικά πυρέξ στρώνετε διαδοχικά σάλτσα ντομάτας, ραβιόλια και μία φέτα κατσικίσιο τυρί και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να γκρατιναριστούν.
Tip
Γεμίσετε τα ραβιόλια και με τυριά, μυρωδικά ή ζαμπόν.