Follow us

Σούπα γιαουρτιού με δυόσμο

Ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος σε "άλλα κόλπα", πλουτίζει με την έμπνευσή του το εθνικό, γευστικό ρεπερτόριο. Ξεχωριστές σπεσιαλιτέ παντρεύονται με διαλεχτά κρασιά, δημιουργώντας γοητευτικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Σούπα γιαουρτιού με δυόσμο

Υλικά

Υλικά

1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου *

250 γρ. γιαούρτι

30 γρ. βούτυρο

Αλάτι

1 κουτ. της σούπας αλεύρι

3 κρόκους αυγών

1 κουταλάκι ψιλοκομμένος δυόσμος

Πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ζωμό του κοτόπουλου μέχρι να πάρει βράση.

Στραγγίζουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με το αλεύρι και τους κρόκους.

Βγάζουμε το ζωμό από τη φωτιά, ρίχνουμε μερικές κουταλιές σιγά σιγά στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αραιωμένο μίγμα στο ζωμό και βάζουμε τη σούπα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε.

Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τα φύλλα του δυόσμου, ρίχνουμε το μίγμα στη σούπα, ανακατεύουμε και την πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένο πιπέρι.

Σερβίρεται δροσερή ή ζεστή.

Αν κρυώσει, τη ζεσταίνουμε πολύ σιγά, σε μπεν μαρί.

Κρίσιμο σημείο: Αφήνουμε για ελάχιστο χρόνο το δυόσμο μαζί με το βούτυρο στη φωτιά.

Αλλιώς, θα πικρίσει και θα χάσει το άρωμά του.

* Ο ζωμός φτιάχνεται βράζοντας κόκαλα από 1 κοτόπουλο μαζί με ένα κρεμμύδι, ένα καρότο, μερικούς κόκκους πιπεριού και ένα ματσάκι μυρωδικών (μαϊντανός, σέλινο θυμάρι, και φύλλο πράσου).

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.