Υλικά
Υλικά για 6-8 άτομα
2 κιλά μπαρμπούνια ή σαρδέλες, καθαρισμένα
Αλεύρι
Παρθένο ελαιόλαδο
1/2 της κούπας ξίδι
2 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα
2 κουτ. του γλυκού δενδρολίβανο
1- 2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουτ. ζάχαρη
Παρασκευή
Αλευρώνουμε τα ψάρια ελαφρά.
Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι και τα τηγανίζουμε.
Βγάζουμε τα ψάρια και τα κρατάμε ζεστά σε ένα θερμό φούρνο.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω.