Υλικά
4 αυγά Υλικά (για 2 άτομα)
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές κοφτές αλεύρι
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κονσέρβα ντοματάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία: 10΄ Mαγείρεμα: 20΄
Εκτέλεση
Βάζετε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο στη φωτιά μαζί με 1/2 φλιτζ.
νερό.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.Καθαρίζετε ένα κρεμμύδι, το κόβετε σε φέτες και το βάζετε στο τηγάνι να βράσει και να μαλακώσει για 5-6΄.
Στο μεταξύ, κόβετε τις ντομάτες σε φέτες.
Όταν το νερό σωθεί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και τις ντομάτες και τηγανίζετε για 8-10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Χτυπάτε τα αυγά με το αλατοπίπερο, διαλύετε το αλεύρι στο νερό και το ενώνετε με τα αυγά.
Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι πάνω στις ντομάτες και στα κρεμμύδια.
Τηγανίζετε τη φριτάτα για 5-6 λεπτά, τη βγάζετε από το μάτι και τη βάζετε στο γκριλ για 5 πέντε περίπου.
Κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.