Υλικά
1800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλουΥλικά (για 4 άτομα)
60 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα, μουσκεμένα για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
500 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
250 ml κρέμα γάλακτος
250 ml μπίρα trappiste
2 κ.σ. βούτυρο
1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκο ή αποξηραμένο θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματάτε το κοτόπουλο για 8 λεπτά στο ζωμό που ήδη κοχλάζει.
Το βγάζετε και το κρατάτε ζεστό.
Σοτάρετε το κοτόπουλο στο βούτυρο και μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές, το βγάζετε και στη θέση του βάζετε τα μανιτάρια, καλά σουρωμένα, μαζί με ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου.
Προσθέτετε λίγο από το ζωμό στον οποίο έβρασε το κοτόπουλο και αφήνετε τα μανιτάρια να πάρουν μια βράση.
Μόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά, σβήνετε με την μπίρα, πετάτε τη σκελίδα σκόρδου, βάζετε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήνετε το φαγητό να απορροφήσει την μπίρα.
Ενώ ο όγκος μειώνεται στο 1/3, προσθέτετε το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
Όταν σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα, απομακρύνετε το φαγητό από τη φωτιά και το σερβίρετε συνοδεύοντάς το με πουρέ πατάτας ή τηγανητές πατάτες.