Follow us

Carpaccio αρνιού (Γιώργος Τσιλιγκίρης)

Προτάσεις του Γιώργου Τσιλιγκίρη για γιορτινές καταστάσεις με κρέας

Carpaccio αρνιού (Γιώργος Τσιλιγκίρης)

Υλικά

Υλικά

1 μπροστινό μέρος αρνιού (χεράκι), ξεκοκαλισμένο

2 κ.σ. θυμάρι

1 κ.σ. ρίγανη

50 ml ελαιόλαδο

100 ml λευκό κρασί (Chardonnay ή Sauvignon Blanc βαρελίσιο)

Μουστάρδα Dijon

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε το κομμάτι του αρνιού.

Τοποθετούμε στο κέντρο τα μυρωδικά μας, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Το τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε τα δύο άκρα με ένα σπάγκο (ειδικό για φούρνο).

Το τοποθετούμε σ ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε ένα δάχτυλο νερό και το κρασί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220°C για 30 λεπτά και εν συνεχεία στους 180°C για 45 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το παγώνουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.

Το βγάζουμε και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Συνοδεύουμε με μουστάρδα Dijon.


Επίσης...

Καγιανάς με Πράσο, Ανθότυρο και Κατσικάκι

Η συνταγή για έναν υπέροχο καγιανά.

Αρνάκι στη Γάστρα με Πορτοκάλι

Το αρνάκι-λουκούμι σε όλο του το μεγαλείο, γεμάτο αρώματα από μυρωδικά και πορτοκάλι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μαγικότερη Κρεατόσουπα

Μια εντελώς διαφορετική κρεατόσουπα, όπως τη φτιάχνουν συχνά στο Πήλιο, αλλά και στα νησιά του Ιονίου.

Αρνάκι Φρικασέ με Αμπελόφυλλα

Ένα καταπληκτικό, αλλιώτικο φρικασέ.

Κατσικάκι με Ντοματίνια

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι με ντοματίνια.

Κατσικάκι Γεμιστό

Η συνταγή για κατσικάκι γεμιστό.

Αρνάκι με Αγκινάρες

Η συνταγή για αρνάκι με αγκινάρες.

Κατσικάκι Μεθυσμένο

Πώς θα φτιάξεις κατσικάκι μεθυσμένο.

Κλασικό Αρνάκι Κλέφτικο

Πώς θα φτιάξετε το κλασικό αρνάκι κλέφτικο.

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Κεμπάπ με Αρνί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κεμπάπ με αρνί.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.