Υλικά
2 κιλά κόκαλα γίδας ή κατσίκας Υλικά
½ κιλό Violone Nano (ρύζι για ριζότο)
250 γρ. Grana Padano παρμεζάνα τριμμένη
250 γρ. μυζήθρα Κρήτης αλμυρή τριμμένη
250 ml ζωμός λαχανικών
100 ml λευκό ξηρό κρασί (Chardonnay βαρελίσιο)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κόκαλα, τα τοποθετούμε σε μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 2-3 ώρες, ώστε να πάρουμε έναν παχύρρευστο ζωμό.
Αν ο ζωμός κολλάει στα δάχτυλα, τότε είναι έτοιμος να τον αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε τηγάνι πλατύ και ρηχό, ξανθαίνουμε το ρύζι με ελαιόλαδο και σιγά σιγά προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό που έχουν βγάλει τα κόκαλα, ένα φλιτζάνι από το ζωμό λαχανικών και κάθε φορά που απορροφώνται τα υγρά, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.
Προς το τέλος, προσθέτουμε σιγά σιγά την παρμεζάνα και τη μυζήθρα, ανακατεύοντας καλά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.