Υλικά
1½ κιλό κατσικίσια παϊδάκια, χοντροκομμένα, και μερίδες από το χέριΥλικά
1 κιλό πατάτες μικρές ή γαλλικές
250 ml ελαιόλαδο
1 lt λευκό κρασί
½ κιλό μανιτάρια πλερότους
2 ματσάκια φρέσκο θυμάρι
2 ματσάκια φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα.
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα σοτάρουμε σ ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και σβήνουμε με κρασί.
Τα αποσύρουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
Στραγγίζουμε και σουρώνουμε το λάδι όπου σοτάραμε το κρέας και το ρίχνουμε στη γάστρα μαζί με τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο κρασί, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα.
Κλείνουμε τη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 240°C φούρνο για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε στους 170°C για άλλες 2½ ώρες, ανοίγοντας κάθε μία ώρα για να προσθέσουμε νερό.