Υλικά
Υλικά (για 1 μερίδα)
200 γρ. αρνί φιλέτο
20 γρ. μουστάρδα μελιού
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ σκ. σκόρδο, τριμμένη
2,5 εκ. τζίντζερ τριμμένο
½ κ.γλ. κύμινο τριμμένο
½ κ. γλ. χαρίσα
2 κ.σ. μέλι
Χυμός ½ λεμονιού
Αλάτι
4 κ.σ. νερό
Παρασκευή
Λαδώνουμε τη μελιτζάνα κομμένη κατά μήκος στα δύο.
Την ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά.
Μαρινάρουμε το φιλέτο αρνιού με τη μουστάρδα μελιού για 20 λεπτά.
Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το τζίντζερ, το κύμινο και τη χαρίσα.
Ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά για 1 λεπτό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μέλι, το χυμό λεμονιού, το νερό και το αλάτι.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και γκλασάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα την ψημένη μελιτζάνα.
Στο μεταξύ, έχουμε ψήσει το φιλέτο του αρνιού στο γκριλ.
Τοποθετούμε τη μελιτζάνα στο πιάτο, το αρνί από πάνω και περιχύνουμε τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το αρνί, το κατεξοχήν ελληνικό κρέας, στο συνδυασμό του με τη γλύκα του μελιού γίνεται νεωτεριστικό, καθώς παραπέμπει σε κάτι καθημερινό, ιδωμένο υπό νέο πρίσμα.
Μνήμες από το παραδοσιακό σουβλάκι με χρώμα Ανατολής.