Υλικά
Υλικά (για 6-8 άτομα)
1 κονσέρβα καλαμάρι
1-2 σαλάτες ραντίκιο
½ φλιτζ. κυβάκια από σάρκα πορτοκαλιού, ροζ γκρέιπφρουτ και λάιμ (χωρίς την εσωτερική τους φλούδα)
2-3 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
80 γρ. άσπρα φασόλια, βρασμένα και μαριναρισμένα σε χυμό λάιμ και ελαιόλαδο
Ελάχιστο τζίντζερ σε σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ψιλοκομμένος μαϊντανός ή μυρώνι για το γαρνίρισμα
Παρασκευή
Πλένετε τη σαλάτα και ξεχωρίζετε τα φύλλα της σε μικρές βαρκούλες.
Τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβετε το καλαμάρι σε ροδέλες και το αναμειγνύετε με τα μαριναρισμένα φασόλια.
Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το τζίντζερ.
Αναμειγνύετε το καλαμάρι και τα φασόλια με τα εσπεριδοειδή, το αγγουράκι τουρσί και την πιπεριά, γεμίζετε τις βαρκούλες και τις πασπαλίζετε με το μαϊντανό ή το μυρώνι.
Η πικρή κόκκινη σαλάτα ραντίκιο «αρμενίζει» φορτωμένη σαρακοστιανές λιχουδιές, καλαμάρι και λευκά φασόλια, με άρωμα εσπεριδοειδών.