Follow us

Αυγά γεμιστά με καβούρι

Το μυστήριο με τα μυθιστορήματα μυστηρίου είναι η σχέση τους με το φαγητό. Για κάποιο λόγο –εδώ θα χρειαζόταν η βοήθεια ενός καλοφαγά ντετέκτιβ– οι ιστορίες μυστηρίου διαπλέκονται με το φαγητό. Στις ταινίες, η μουσική συνδέει αισθητικά και συναισθηματικά τις εικόνες. Στα μυθιστορήματα μυστηρίου, το «soundtrack» είναι το φαγοπότι. Κι ενώ καταλαβαίνει κανείς τη χρήση τζαζ μουσικής στα film noir, στο γκουρμέ food noir η σύνδεση ανάμεσα στο φαγητό και τους φόνους αποτελεί μυστήριο.

Αυγά γεμιστά με καβούρι

Υλικά

Υλικά (για 4 μερίδες)

4 αυγά

½ φλιτζάνι (περίπου 70 γρ.) ψίχα από καβούρι

2 κ.γλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

1 ½ κ.σ. κρέμα καρύδας

1 ½ κ.γλ. κινέζικη sweet chili sauce

1 κ.γλ. φρέσκος χυμός λάιμ

Πάπρικα

Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

1 λάιμ για γαρνίρισμα

Παρασκευή

Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό.

Βράστε τα για ακριβώς 10 λεπτά (για ακρίβεια χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο από τη στιγμή που αρχίζουν να βράζουν).
Βυθίστε τα φρεσκοβρασμένα σας αυγά σε παγωμένο νερό, για να μην πρασινίσουν οι κρόκοι.

Καθαρίστε τα αυγά, κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια.

Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ.

Λιώστε τα ασπράδια με ένα πιρούνι.

Προσθέστε την ψίχα του καβουριού, το ψιλοκομμένο κόλιαντρο, την κρέμα καρύδας (ή πηχτό γάλα καρύδας), τη sweet chili sauce και το χυμό λάιμ.

Ανακατέψτε απαλά τα συστατικά, προσέχοντας να μη σπάσει πολύ η ψίχα.

Γεμίστε τις κοιλότητες των αυγών με το μείγμα του καβουριού.

Ρίξτε πάνω στα αυγά άφθονη πάπρικα.

Ακουμπήστε ένα φυλλαράκι κόλιαντρο πάνω σε κάθε αυγό.

Τοποθετήστε τα αυγά κυκλικά σε μια πιατέλα.

Γαρνίρετε την πιατέλα με 8 μικρές φέτες λάιμ και φυλλαράκια κόλιαντρου.

Πολύ ωραία θα φαίνονται επίσης τα αυγά, αν τα τοποθετήσετε πάνω σε ένα στρώμα κόκκινου λάχανου.

Από το βιβλίο «Food to die for: The Secrets of Kay Scarpettas Kitchen»: Η ηρωίδα της Κόρνουελ είναι ιατροδικαστής, αλλά και σπουδαία μαγείρισσα.

Τα αυγά δείχνουν φαινομενικά αγνά, άσπρα και αθώα.

Όπως η ανατομία ενός εγκλήματος όμως φέρνει στο φως τις κρυφές ενοχές των φαινομενικά αθώων υπόπτων, έτσι κι εδώ αποκαλύπτεται η αμαρτωλή ηδονή της ανατολίτικης γαστρονομίας.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.