Υλικά
Υλικά (για 4 μερίδες)
4 αυγά
½ φλιτζάνι (περίπου 70 γρ.) ψίχα από καβούρι
2 κ.γλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 ½ κ.σ. κρέμα καρύδας
1 ½ κ.γλ. κινέζικη sweet chili sauce
1 κ.γλ. φρέσκος χυμός λάιμ
Πάπρικα
Φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα
1 λάιμ για γαρνίρισμα
Παρασκευή
Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό.
Βράστε τα για ακριβώς 10 λεπτά (για ακρίβεια χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο από τη στιγμή που αρχίζουν να βράζουν).
Βυθίστε τα φρεσκοβρασμένα σας αυγά σε παγωμένο νερό, για να μην πρασινίσουν οι κρόκοι.
Καθαρίστε τα αυγά, κόψτε τα στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια.
Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ.
Λιώστε τα ασπράδια με ένα πιρούνι.
Προσθέστε την ψίχα του καβουριού, το ψιλοκομμένο κόλιαντρο, την κρέμα καρύδας (ή πηχτό γάλα καρύδας), τη sweet chili sauce και το χυμό λάιμ.
Ανακατέψτε απαλά τα συστατικά, προσέχοντας να μη σπάσει πολύ η ψίχα.
Γεμίστε τις κοιλότητες των αυγών με το μείγμα του καβουριού.
Ρίξτε πάνω στα αυγά άφθονη πάπρικα.
Ακουμπήστε ένα φυλλαράκι κόλιαντρο πάνω σε κάθε αυγό.
Τοποθετήστε τα αυγά κυκλικά σε μια πιατέλα.
Γαρνίρετε την πιατέλα με 8 μικρές φέτες λάιμ και φυλλαράκια κόλιαντρου.
Πολύ ωραία θα φαίνονται επίσης τα αυγά, αν τα τοποθετήσετε πάνω σε ένα στρώμα κόκκινου λάχανου.
Από το βιβλίο «Food to die for: The Secrets of Kay Scarpettas Kitchen»: Η ηρωίδα της Κόρνουελ είναι ιατροδικαστής, αλλά και σπουδαία μαγείρισσα.
Τα αυγά δείχνουν φαινομενικά αγνά, άσπρα και αθώα.
Όπως η ανατομία ενός εγκλήματος όμως φέρνει στο φως τις κρυφές ενοχές των φαινομενικά αθώων υπόπτων, έτσι κι εδώ αποκαλύπτεται η αμαρτωλή ηδονή της ανατολίτικης γαστρονομίας.